filozofia značky Mokarico, to je kvalita pravého talianskeho espressa. Sofistikovaná kontrola praženia zabezpečuje vysoko kvalitný výrobok, ktorý sa balí do špeciálnych obalov so zdokonalenými ventilmi na ochranu proti vonkajším vplyvom počasia. |
mokarico noir - majstrovské dielo Línia NOIR dostala pečať jedinečnej kvality a dokonalosti. Predstavuje istotu bohatej arómy, vyváženosti, intenzity a harmonickej chuti. NOIR je exkluzívna zmes, majúca dokonalú rovnováhu medzi kyslosťou, telom, vôňou a sladkosťou. Je vyjadrením štýlu a elegancie. |
príprava kávy
7 g pomletej zmesi z pražených zŕn rôzneho druhu, striktný zákaz pridávania iných látok alebo aróm, zrná sú mleté tesne pred prípravou kávy.
88 stupňová voda
9 barový tlak
25 sekúnd, ideálna doba – "pretečenia kávy"
25 ml kávy v šálke (vrátane peny)
67 stupňov – teplota kávy v šálke
Výsledok: pena orieškovej krémovej farby, smerujúca k tmavo hnedej a svetlo-žltohnedej,
veľmi jemnej štruktúry, bez medzier alebo bublín, intenzívna vôňa zahrňujúca kvetiny, ovocie, toasty
a čokoládu. Pocity senzácie v ústach, ktoré pretrvávajú po desiatky sekúnd, niekedy minúty.
Chuť je jedinečná/zaoblená, pevná a zamatová, kyslosť a horkosť je vyvážená bez prítomnosti ich konca.
Sťahujúce vnímanie chýba, alebo je iba veľmi malé.
To je pravé talianske Espresso, to je Káva Mokarico.